Shantala babymassage

Op deze foto zie je Shantala. Een Indiase moeder die op straat haar baby masseerde. In India is dit heel gewoon: de technieken worden van moeder op dochter doorgegeven en het is een dagelijkse bezigheid.

Frederique Le Boyer, een Franse dokter, zag haar dit doen en was zo onder de indruk dat hij er een boek over schreef met prachtige foto’s van Shantala. Zo is babymassage ook in het Westen geïntroduceerd.

Het masseren van je baby heeft veel positieve effecten op je baby: het zorgt voor ontspanning, maar nog belangrijker voor hechting en veiligheid. Het draagt bij aan een goede spijsvertering en helpt zo tegen darmkrampjes.

Leuk weetje: Ook de groei wordt gestimuleerd; een baby die twee maal per dag 10 minuten aandachtig wordt aangeraakt, groeit 50% sneller.

shantala

De voordelen van babymassage

Versterkt de hechting

Tegen krampjes en obstipatie

Bevordert in – en doorslapen

Helpt bij spanning en onrust

Tarieven massages

Babymassage

Bevordert hechting met ouder
Tegen krampjes en obstipatie
Bevordert slapen
Helpt bij spanning & onrust

Duurt ongeveer 20-30 min.

€29

Baby voetreflex

Bewezen alternatieve geneeswijze
Masseren van drukpunten
Helpt bij bekende kwaaltjes
Natuurlijke en veilige therapie

Duurt ongeveer 20-30 min.

€29

Wist je dat?

Je kunt bij ons allerlei andere Massages boeken, zoals een zwangerschapsmassage, New mommy arrangement of een heerlijke ontspanningsmassage.

Tarieven workshops

Groepsworkshop

5 bijeenkomsten
van anderhalf uur
leren van Shantala babymassage
diverse dagthema’s
cappuccino of thee voor ouder
kadootje voor thuis

€150 voor 5 dagen

Boek nu! 4 plekken
Woensdagochtend 09:30-11:00 uur
2/9/16/23/30 september 2020

Prive workshop

3 bijeenkomsten
van een uur
leren van Shantala babymassage
diverse dagthema’s
cappuccino of thee voor ouder
kadootje voor thuis

€150 voor 3 dagen

Boek nu! 2 plekken
Dinsdagochtend 09:30-11:00 uur
1/8/15 september 2020
of
23/30 sep + 6 okt 2020

Veelgestelde vragen

Welke workshop moet ik kiezen?

Wij bieden verschillende workshops.

Vind je het leuk om in een kleine groep van 4 ouders en 4 baby’s een workshop te volgen? Kies dan voor een van de data van onze griepworkshops. Ik leer jullie alle technieken in 5 bijeenkomsten, waarna alle ouders geheel zelfstandig een Shantala babymassage aan hun kleintje kunnen geven.

Wil je een prive workshop zonder andere ouders en baby’s? Kies dan voor een 1 op 1 workshop, waarbij we met jouw baby aan de slag gaan. Ik leer je alle technieken in 3 bijeenkomsten, waarna jij een heerlijke Shantala babymassage aan je kleintje kunt geven.

Vanaf en tot welke leeftijd kan ik een workshop boeken met mijn baby?

Baby’s kunnen vanaf hun geboorte gemasseerd worden. We raden aan een cursus of massage tot kruipleeftijd te boeken, daarna worden baby’s onrustig en willen ze zelf op ontdekkingstocht. Het uitvoeren van een massage is dan een grote uitdaging. Is je baby gewend aan massage? Dan kun je langer doormasseren, ook na de kruipleeftijd.

Hoe plan ik het voeden van mijn baby in voor een sessie?

We adviseren om je baby net voor de sessie te voeden. Dit mag ook een extra voeding zijn. Een hongerige baby wordt onrustig. Na de sessie valt je baby waarschijnlijk in een lange, diepe slaap en kun je dus daarna je voedingsritme weer oppakken. Je baby krijgt veel prikkels tijdens een bijeenkomst. Probeer daarom geen drukke activiteiten voor of na de workshop te plannen. Je baby raakt zo overprikkeld. Ook een slaapje overslaan of je baby eerder op de dag minder voeding geven werkt juist averechts.

Vaccinaties en griep

Omdat je kleintje vaak niet lekker is na een vaccinatie, raden wij een bezoek aan Baby Badhuys af. Je baby mag ook niet gemasseerd worden binnen deze 24 uur.

Ook bij griep of diarree raden wij een bezoek af.

Is je baby (licht) verkouden dan heeft het geen nadelige invloed op de massage.

Bij twijfel raden we je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Wat is baby voetreflexmassage?

Een afstandsbediening met knopjes waarmee je het hele lichaam van je baby kunt bedienen, zou dat niet tof zijn? Goed nieuws: je baby heeft er een. Of liever gezegd: twee. Zijn voetjes weerspiegelen namelijk zijn hele lichaam. En door ze te masseren, kun je hem dus helpen zich fijner te voelen en zelfs kwaaltjes te behandelen. 

Baby reflexologie is een bewezen alternatieve geneeswijze waarbij het masseren van drukpunten onder de voeten het lichaam helpt bij pijn. Baby’s kunnen erg gebaat zijn bij voetmassage, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes, oorpijn en andere veelvoorkomende problemen.

Onder de voetjes van een baby zijn duidelijk gebieden te kenmerken die in contact staan met onderdelen van het lichaam van je kindje. Van oorsprong werd voetmassage bij baby’s gedaan om de band te versterken. Inmiddels is het breed aangenomen dat het ook kan helpen bij diverse klachten. Baby voetmassage kan volgens de voetreflexologie al direct na de geboorte toegepast worden.

Baby reflexologie biedt een vorm van verlichting aan je kindje, zonder dat er medicijnen of ingrepen nodig zijn. Het is een natuurlijke en veilige therapie. Een baby vindt voetmassage – ook gewone babymassage trouwens – heerlijk en valt tijdens de massage vaak in slaap. Niet alleen help je je baby bij het ontspannen en bij de pijn, het heeft tevens een verbindende werking.

Waar baby reflexologie bij helpt:

 • obstipatie
 • krampjes
 • harde ontlasting
 • winderigheid
 • betere voedingsopname en toename van gewicht bij prematuren
 • astma
 • neusverkoudheid
 • slecht inslapen
 • slecht doorslapen
 • huidproblemen
 • oorpijn
 • klachten bij tandjes krijgen

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Een beleving bij Baby Badhuys is een uniek cadeau om mee te nemen op kraambezoek. Dit zullen de kernouders nooit meer vergeten! Wij hebben daarom ook cadeaubonnen, die we leuk voor je inpakken. Je kunt deze hier bestellen.