Vraag & Antwoord

Verhoogt sauna je natuurlijke weerstand?

Ja, door wekelijks naar de sauna te gaan wordt je weerstand aanzienlijk verhoogd. De temperatuurswisselingen harden als het ware je lichaam. Door te zweten worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Je bent beter bestand tegen diverse ziekten.

Wat is het effect van sauna op stijve, overwerkte en vermoeide spieren?
De warmte van de sauna bevordert je bloedsomloop. Daardoor verbranden er afvalstoffen en krijgen je spieren zuurstofrijk bloed. Zo herstellen ze zich sneller.

 

Kun je in de sauna ontstressen?

Sauna helpt je ontspannen. Je lichaam komt er tot rust door de dagelijkse stress uit te zweten. Na een bezoek voel je je herboren.

Welke gevolgen heeft sauna voor je huid?

Sauna zorgt voor een mooie, frisse huid. Door te transpireren worden je poriën gereinigd. Dode huidcellen laten los. Door de verhoogde bloedcirculatie krijgt de huid natuurlijke voedingsstoffen aangevoerd. Met een mooie teint en een goede textuur als resultaat.

Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Als je je goed voelt, kun je altijd naar de sauna. Gedurende de eerste drie maanden is voorzichtigheid geboden. Daarna kun je weer gewoon je rondjes maken, afhankelijk van hoe je je voelt en wat je gewend bent. Wij adviseren u om geen gebruik te maken van de infrarood cabine en de zonnebanken. Bij twijfel altijd een arts raadplegen!

Hoe warm wordt het in de saunacabine?

Dat is verschillend per sauna. Onze heetste sauna, de Finse sauna, wordt 90 graden.

Welke dresscode geldt er voor de sauna?
Bij Betuwsch Badhuys is badkleding toegestaan, maar niet verplicht. Grote shorts zijn niet toegestaan voor mannen, een strakke short wel. In de rustruimte en de tuin draagt men een badjas.

Hoe bouw ik een rondje op?
Ieder saunabezoek begin je met douchen. Neem een voetenbad om lekker op te warmen. Ben je lekker op temperatuur, ga dan de sauna in. Na het verblijf in de sauna, koel je af door eerst (koud) douchen en dan neem je een dompelbad om af te koelen. De rustruimte is het eindpunt van je rondje. Vergeet hierbij niet om water te drinken. Daarna begin je weer van vooraf aan. Tijdens uw bezoek kunnen we u hierin begeleiden.

Wat heb je allemaal nodig?

Om een saunabad te nemen heb je tijd nodig. Minimaal twee uur. Betuwsch Badhuys biedt je overigens vele mogelijkheden om gerust 5 uur door te brengen. Daarnaast heb je een badlaken nodig om op te zitten of te liggen, een handdoek om je af te drogen en een badjas en slippers.

Hoe vaak kun je naar de sauna gaan?
In principe kun je iedere dag naar de sauna gaan. Maar eens in de veertien dagen is eveneens goed. Dan bouwt je lichaam weerstand op en profiteer je van alle uitwerkingen.

 

Vanaf welke leeftijd zijn kinderen welkom bij Betuwsch Badhuys?
Kinderen zijn bij Betuwsch Badhuys welkom tijdens een privé sauna arrangement. Het namiddag arrangement is hier erg geschikt voor.

 

Heeft Betuwsch Badhuys dames- of badkledingdagen?
Betuwsch Badhuys heeft geen speciale badkleding of damesdagen. Op alle dagen zijn zowel dames als heren gekleed en ongekleed welkom.

 

Heeft Betuwsch Badhuys ook een avondtarief?
Betuwsch Badhuys heeft geen avondtarief. Wel hebben we een heerlijk avondarrangement.

Kan ik bij Betuwsch Badhuys met credit card betalen?
Het is bij Betuwsch Badhuys niet mogelijk om met creditcard te betalen.

 

Kan ik bij Betuwsch Badhuys de Optimel, pluimen, VVV-bonnen en de nationale saunacadeaubon verzilveren?
Betuwsch Badhuys is acceptant van Your Gift, de nationale saunacadeaubon, HEMA lekker weg, restaurant cadeau en diner cadeau en natuurlijk cadeaubonnen die door ons zelf zijn uitgegeven.

 


Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap

Betuwsch Badhuys
Lienderveldsestraat 10
4033 BC Lienden