Yoga

Jeanette Suijkerbuijk | Jyoti heeft verschillende RYT (Registered Yoga Teacher) Trainingen gevolgd, waaronder op Bali, in India en Nederland. Daarnaast heeft ze verschillende erkende Meditation Teacher Trainingen afgerond en verschillende Vipassana stilte retraites gevolgd. Sinds 2019 is ze Cat.2 VMBN Mindfulness Trainer. Haar specialisme ligt in, naast mindfulness traininer i.o op meditatie, yin, hatha flow en mindful yoga.
Jyoti is al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met yoga. Als kind was ze nogal snel overprikkeld of overweldigd van de buitenwereld en miste het geaard zijn, het in zichzelf kunnen rusten.

Door de beoefening van yoga leerde ze bewuster aanwezig te zijn in het Nu, in contact te zijn met haar lichaam & geest, en zo dichter bij haarzelf te blijven en hierdoor van binnenuit met meer bewustheid, rust en daardoor helderheid te naar buiten te kijken.

“Alle antwoorden liggen in onszelf”

De studie in yoga is oneindig. Zowel in het lesgeven als in haar dagelijkse yogabeoefening leert Jyoti steeds weer bij. Een geweldige ervaring en prachtig levenspad dat ze graag uitdraagt op een praktische en in het dagelijks leven, toepasbare manier..

“Alles wat je aandacht geeft groeit.”

Waar richt jij je aandacht op?

Lesrooster (op inschrijving)

Woensdag
09:30-10:30 Hatha flow
18:45-19:45 Yin yang
20:00-21:15 Mindful yoga & meditatie voorjaarscursus (de even weken)

Donderdag
18:45-19:45 Yin yang
20:00-21:00 Mindful yoga
21:15-22:00 Geleide meditatie

Zaterdag
10:00-11:00 Mindful yoga
11:30-12:30 Hatha flow

Lessen

Hatha Flow

In de Hatha flow les wordt het lichaam opgewarmd met de klassieke zonnegroet en volgen de houdingen elkaar in een dynamische serie op. Deze les is een meer actieve vorm en bevat aspecten uit de Hatha yoga traditie- ademhaling, meditatie en houdingen – terwijl je je coördinatie door beweging uitdaagt, je lichaam versterkt, verlengd en mobiliseert.

Yin Yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen en deze worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt, gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Het is ook een tijd om te verstillen waarbij je geest kalmeert en het hart opent. Ook veel liefhebbers van yang(actieve) lessen, gaan graag naar een yin les om de balans te behouden.

Mindful yoga

Het is een Yogastijl waarbij Yoga wordt toegepast met elementen vanuit de Mindfulness. Opmerkzaam zijn, daar draait het om. Mindful met Yoga bezig zijn, dat wil zeggen bewegen in Aandacht, om je bewuster te maken van je lichaam, geest en je emoties, je ongeving en je acties. Het is dus feitelijk in contact staan met jezelf en volledig opgaan in het nu-moment.

Geleide meditatie

Mediteren kan je leren en is in allerlei vormen te beoefenen. Iedere donderdag avond kan je kennis maken met verschillende meditatievormen en met wat zich in ieder moment bij jou aandient. Als ingang naar het ervaren van een ruimer bewustzijn. Niet als doel, wel als mogelijk effect. Net als die rust waar we soms zo naar op zoek zijn.

Tarieven

Losse lessen: €12,50
Hatha Flow
Ying yang
Mindful Yoga
Geleide Meditatie

10 lessen kaart: €100,- (90 dagen geldig)

Voorjaarscursus

Een voorjaarscursus van 7 lessen, verspreid over 4 maanden.

Bestaande uit:
• 7 Mindful Yoga & Meditatielessen
• Ingesproken meditaties die je begeleiden tijdens je thuismeditatie
• Persoonlijke ondersteuning voor al je Yoga & meditatiegerelateerde vragen via Whatsapp.

Prijs: €125,- per persoon

Mindful Saturday (volgeboekt)

Een prachtige mindful yoga les.
Aansluitend kun je genieten van heerlijke vegan snacks.
Na deze pauze wordt je meegenomen in een geleide meditatie om daarna nog heerlijk na te genieten in de sauna.

Programma:
13:00 – 13:15 Ontvangst
13:15 – 14:30 Mindful Yoga
14:30 – 15:15 Vegan Snacks
15:15 – 16:00 Meditatie
16:00 – 17:30 Sauna & Fruitsnack

Prijs: €69,50 per persoon