Baby Badhuys

Bij Baby Badhuys kun je iets heel bijzonders ervaren: een wellness voor baby’s. Een heerlijk verwenmoment voor de allerkleinsten. Een sessie bestaat uit floaten en massage. Je kleintje krijgt een speciale drijfband om en mag dan lekker ontspannen in het warme water van de baby tub. Na een tijdje, als je baby durft, gaan de bubbels nog even aan. Floaten biedt veel voordelen, daar lees je op deze pagina meer over. Zo brengt het jullie dichter bij elkaar en bevordert het de ontwikkeling van je baby. Nadat je kleintje helemaal zen is van het badderen, geeft papa of mama een heerlijke massage. Deze doen wij voor op een pop en is makkelijk te volgen. Ook massage bied een heleboel voordelen voor baby’s. De eerste ongemakken en kwaaltjes kunnen er zelfs mee verholpen worden.

Baby Badhuys biedt prive spa sessies voor baby’s. In onze wellnessboerderij werken wij kleinschalig en knus. In een rustgevende opgeving geven wij persoonlijke aandacht en hebben we passie voor ons vak. We hebben slechts een baby tub en werken 1 op 1 met jullie kleintje. In jullie ritme en tempo, wel zo relaxed!

Kom je gauw bubbelen met je baby?

Valentijnsdag Uitverkoop Facebook Post

De voordelen van Baby Badhuys

Prive sessies

6 dagen per week

Gediplomeerd personeel

Gratis parkeren

Sessies

team-member-img

Badhuys sessie

Weegmoment
Float sessie
Shantala baby massage door ouder
Zwemluier
Gebruik van badcape
Gebruik van massage olie
Cappuccino of thee voor papa & mama
Kadootje voor thuis

€69,-

team-member-img

Sleep Well - avondsessie

Weegmoment
Float sessie
Shantala baby massage door ouder
Zwemluier
Gebruik van badcape
Gebruik van massage olie
Cappuccino of thee voor papa & mama
Kadootje voor thuis

€75,-

team-member-img

Vriendjes sessie

Weegmoment
Float sessie om de beurt
Shantala baby massage door ouders
Zwemluiers
Gebruik van badcapes
Gebruik van massage olie
Cappuccino of thee
Kadootjes voor thuis

€130,- voor twee

team-member-img

Dreumes sessie

7-12 maanden
Float sessie XL
Zwemluier
Gebruik van badcape
Cappuccino of thee

€37,50

Zwanger?

In deze gekke tijd is een zwangerschapsverlof anders. Nog even shoppen, koffie dates met vriendinnen of een extra pretecho.. het zit er allemaal even niet in. Wil jij een leuke dag tijdens de laatste loodjes van je zwangerschap? Dan hebben we iets voor je!
We ontvangen je graag bij Baby Badhuys – de schattigste ruimte van onze wellnessboerderij – waar we je een babymassage leren. Zo kun je straks in de kraamweek al heerlijk starten met het masseren van je baby! Babymassage is namelijk zó goed voor je kindje, zowel voor de hechting als bij fysieke ongemakken.
Na inspanning komt ontspanning. Na deze leuke babymassage workshop krijg je zelf een heerlijke zwangerschapsmassage van maar liefst 50 minuten!
team-member-img

Babymassage workshop

Cappuccino of thee
Babymassage workshop
Zwangerschapsmassage

€89,-

Lees hier meer over babymassage en workshops.

Veelgestelde vragen

Is een sessie echt helemaal prive?

Ja! Ons spa ruimte is exclusief voor jullie en je kleintje. Er zijn geen andere baby’s of ouders aanwezig. We hebben slechts een baby tub en werken dan ook 1 op 1 met jullie tijdens de geboekte sessie.

Door de prive setting kunnen we op het tempo van jullie kleintje de sessie uitvoeren en is er geen afleiding of prikkel van andere ouders met baby’s. Wel zo relaxed!

Welke sessie moet ik kiezen?

De Badhuys sessie boek je van dinsdag tot en met zondag tussen 09:00-17:00 uur. De SleepWell sessie boek je ’s avonds van 18:00-21:00 uur.

Met hoeveel personen mogen we komen?

Er mogen maximaal 2 personen mee tijdens een sessie. Komen er toch meer personen mee? Dan moeten deze personen helaas buiten de spa wachten.

Kunnen we met twee baby's komen?

Dat kan zeker! Je boekt dan onze Vriendjes sessie. De baby’s gaan om de beurt floaten en daarna krijgen ze samen hun Shantala babymassage. Je boekt de Vriendjes sessie zelfs nog met een leuke korting van €5,- per persoon.

Let op: ook bij de Vriendjes sessie kunnen er maar twee personen mee, dat betekent dus een persoon per baby.

Vanaf en tot welke leeftijd kan ik een bezoek brengen met mijn baby?

Vanaf 14 dagen tot 7 maanden kun je een bezoek brengen aan Baby Badhuys, omdat de baby’s anders te druk en te lang worden voor de baby tub.

Als je baby op regelmatige basis onze spa bezoekt en gewend is aan de baby tub, kan het soms wel doorlaten tot 8-9 maanden.

Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstand kunnen tot 10 maanden bij ons terecht, afhankelijk van de baby. Neem hier even contact over met ons op.

Nieuw! Dreumes sessies, van 7 maanden tot anderhalf jaar kun je met je dreumes voor een float XL sessie komen. Zonder massage, met extra lang floaten in een speciale buikband wat ook voor grotere kindjes nog echt een feestje is!

Hoe gaat een sessie bij Baby Badhuys?

We ontvangen je graag op het moment van reserveren. Kom liever niet veel eerder omdat dan misschien nog een andere spa sessie bezig is en wij iedereen graag alle aandacht geven.

Als je je baby nog even wil voeden is dit geen probleem. Max. een kwartier na aankomst starten we.

Allereerst maken we kennis met jou en je baby. Je mag je baby uitkleden en we gaan – als je dat leuk vindt – je baby eerst wegen. Je mag een zwemluier en zwembroekje bij je baby aantrekken. De drijfband bevestigen wij bij je baby. Deze wordt boven de schouders geplaatst en ondersteunt de kin, zo kan je baby vrij zwemmen. Dit materiaal is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. Onze drijfbandjes voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71), die de standaard zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa.

Je baby is klaar om te starten met floaten. Afhankelijk van de reactie van jouw baby, duurt de hydrotherapie 10-30 minuten. Wanneer je baby bekend is met floating en op regelmatige basis sessies bij ons volgt, kan je baby het floaten wel 30 minuten volhouden. Let op! Volg hierin ons advies. Wij hebben ervaring met de signaleren die baby’s afgeven als het genoeg is geweest. Blijf altijd binnen handbereik van je kindje en houd hem of haar in de gaten.

Tijdens het floaten kunnen papa en mama erbij gaan zitten en toekijken hoe hun kleintje aan het genieten is. Natuurlijk kun je op dit moment ook foto’s en filmpjes maken. Plaats je foto’s of video’s online dan vinden we het leuk als je @babybadhuys in je bericht tagt.

Na het floaten droog je je baby af en krijgt je baby een schone luier aan. Wij zorgen voor handdoeken en een lekkere badcape.

Nu gaan we de Shantala babymassage uitvoeren. Papa of mama masseert zelf, onder begeleiding van onze gediplomeerde medewerker, ter instructie op een babypop. De baby is makkelijk te volgen en het tempo is vlot.

Een sessie bij Baby Badhuys duurt ongeveer 45 minuten. Voor of na deze sessie is tijd om je baby te voeden. Geen haast dus! In totaal kun je een ruim een uur gebruik maken van onze spa.

Hoe plan ik het voeden van mijn baby in voor een sessie?

We adviseren om je baby net voor de sessie te voeden. Dit mag ook een extra voeding zijn. Een hongerige baby wil vaak niet lang floaten. Na de sessie valt je baby waarschijnlijk in een lange, diepe slaap en kun je dus daarna je voedingsritme weer oppakken. Je baby krijgt veel prikkels tijdens een sessie bij Baby Badhuys. Probeer daarom geen drukke activiteiten voor of na de sessie te plannen. Je baby raakt zo overprikkeld. Ook een slaapje overslaan of je baby eerder op de dag minder voeding geven werkt juist averechts.

Vaccinaties en griep

Omdat je kleintje vaak niet lekker is na een vaccinatie, raden wij een bezoek aan Baby Badhuys af. Je baby mag ook niet gemasseerd worden binnen deze 24 uur.

Ook bij griep of diarree raden wij een bezoek af.

Is je baby (licht) verkouden dan heeft het geen nadelige invloed op de sessie.

Bij twijfel raden we je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Wat is baby voetreflexmassage?

Een afstandsbediening met knopjes waarmee je het hele lichaam van je baby kunt bedienen, zou dat niet tof zijn? Goed nieuws: je baby heeft er een. Of liever gezegd: twee. Zijn voetjes weerspiegelen namelijk zijn hele lichaam. En door ze te masseren, kun je hem dus helpen zich fijner te voelen en zelfs kwaaltjes te behandelen. 

Baby reflexologie is een bewezen alternatieve geneeswijze waarbij het masseren van drukpunten onder de voeten het lichaam helpt bij pijn. Baby’s kunnen erg gebaat zijn bij voetmassage, het helpt namelijk bij bekende kwaaltjes en pijntjes zoals krampjes, oorpijn en andere veelvoorkomende problemen.

Onder de voetjes van een baby zijn duidelijk gebieden te kenmerken die in contact staan met onderdelen van het lichaam van je kindje. Van oorsprong werd voetmassage bij baby’s gedaan om de band te versterken. Inmiddels is het breed aangenomen dat het ook kan helpen bij diverse klachten. Baby voetmassage kan volgens de voetreflexologie al direct na de geboorte toegepast worden.

Baby reflexologie biedt een vorm van verlichting aan je kindje, zonder dat er medicijnen of ingrepen nodig zijn. Het is een natuurlijke en veilige therapie. Een baby vindt voetmassage – ook gewone babymassage trouwens – heerlijk en valt tijdens de massage vaak in slaap. Niet alleen help je je baby bij het ontspannen en bij de pijn, het heeft tevens een verbindende werking.

Waar baby reflexologie bij helpt:

 • obstipatie
 • krampjes
 • harde ontlasting
 • winderigheid
 • betere voedingsopname en toename van gewicht bij prematuren
 • astma
 • neusverkoudheid
 • slecht inslapen
 • slecht doorslapen
 • huidproblemen
 • oorpijn
 • klachten bij tandjes krijgen

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Een beleving bij Baby Badhuys is een uniek cadeau om mee te nemen op kraambezoek. Dit zullen de kernouders nooit meer vergeten! Wij hebben daarom ook cadeaubonnen, die we leuk voor je inpakken. Je kunt deze hier bestellen.

team-member-img

Floating

 • Heeft een positief effect op de spijsvertering
 • Vermindert intensiteit van krampjes
 • Bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn
 • Vergroot de longcapaciteit
 • Versterkt spieren en botten
 • Bevordert het slaapritme en kalmeert (onrustige) baby
team-member-img

Babymassage

 • Kan helpen bij; krampjes, obstipatie, overstrekking en onrust
 • Kan in- en doorslapen bevorderen
 • Verbetert het immuunsysteem
 • Versterkt de emotionele, psychomotorische ontwikkeling
 • Versterkt de band met je baby
 • Verlicht fysieke ongemakken (reflux/krampjes)

Nice to meet you!

Ik stel me allereerst even aan je voor, want ik begrijp dat je graag wil weten wie jouw baby in bad gaat doen!

Ik ben Vera, eigenaresse van Betuwsch Badhuys en daarmee ook Baby Badhuys en mama van een dreumes, Noah. Inmiddels heb ik zes jaar geleden Betuwsch Badhuys geopend en zijn we uitgegroeid tot een compleet wellnesscentrum. Beter gezegd: wellnessboerderij, want we zijn gevestigd in een oude boerderij, midden tussen de weilanden en boomgaarden in de Betuwe. Een sfeervolle, karakteristieke locatie, waar wij op kleinschalige, persoonlijke manier onze gasten verwelkomen.

Voor ik moeder werd, waren mijn ambities eindeloos en mijn werkdagen lang. Van te voren kun je niet bedenken hoe groots moeder worden is. Het was een droom die uitkwam.. en meer! Ik was overweldigd en er was niks zo belangrijk dan mijn kleine mannetje. De eerste maanden waren pittig; reflux, krampjes, huilen, het kwam allemaal voorbij. Daardoor weet ik inmiddels wat je als moeder allemaal over hebt om het leed van je kleine baby te verzachten, om het draagzaam te maken en dat je alles wil proberen om de pijn weg te nemen.

Mijn lieve team gaf mij een cadeaubon voor een floating sessie met Noah. Na een uur in de auto kwamen we aan bij de baby spa. Wat leuk, een wellnesscentrum voor baby’s. Net als bij ons, maar dan gericht op de allerkleinsten. Het was een hele bijzondere, waardevolle beleving.

Nu, een jaar later, komt er een ruimte vrij in het Badhuys. Mijn werkdagen zijn dan wel korter geworden, mijn ambities (en bruisend ondernemershart) zijn er nog altijd! Ik ben mij gaan oriënteren op wellnessfaciliteiten voor de allerkleinsten, met natuurlijk die mooie ervaring met Noah in mijn achterhoofd.

Een Baby Badhuys, dat moest het worden. Een bad om te floaten, een heerlijke babymassage.. om ook mooie belevenissen en herinneringen voor kersverse mama’s te verzorgen.

Naast de ontspanning, wil ik ook wat voor moeders en hun kroost betekenen. Ik weet hoe zwaar voor ouders en hoe sneu voor kleintjes het is als de eerste maanden struggles hun intrede doen. Zo kwam ik bij de Baby & Kind opleidingen van Massage Academie Nederland terecht en heb ik de officiële opleiding gedaan om mijn werk in de baby spa deskundig uit te voeren. Ik kan je helpen met heerlijke float sessies en babymassages om de klachten van reflux, krampjes, voorkeurshouding, overstrekken te verminderen. Ik kan je de Shantala babymassage aanleren, zodat jij je kleintje thuis ook kunt masseren. Ook voor prematuren en dysmaturen.

82891626_158877655735108_2989862223607063530_o

Voor de kleine mensjes, met veel liefde en groots effect.

Heel graag ontvang ik je in het Baby Badhuys voor een sessie, ter vermindering van die vervelende kwaaltjes of gewoon, heerlijk ter ontspanning.. een beleving om nooit te vergeten!