Vraag & Antwoord

Ja, door wekelijks naar de sauna te gaan wordt je weerstand aanzienlijk verhoogd. De temperatuurswisselingen harden als het ware je lichaam. Door te zweten worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Je bent beter bestand tegen diverse ziekten.

De warmte van de sauna bevordert je bloedsomloop. Daardoor verbranden er afvalstoffen en krijgen je spieren zuurstofrijk bloed. Zo herstellen ze zich sneller.

Sauna helpt je ontspannen. Je lichaam komt er tot rust door de dagelijkse stress uit te zweten. Na een bezoek voel je je herboren.

Sauna zorgt voor een mooie, frisse huid. Door te transpireren worden je poriën gereinigd. Dode huidcellen laten los. Door de verhoogde bloedcirculatie krijgt de huid natuurlijke voedingsstoffen aangevoerd. Met een mooie teint en een goede textuur als resultaat.

Als je je goed voelt, kun je altijd naar de sauna. Gedurende de eerste drie maanden is voorzichtigheid geboden. Opwarming van het lichaam door sauna of een bad is dan niet aan te raden. Daarna kun je weer gewoon je saunarondjes maken, afhankelijk van hoe je je voelt en wat je gewend bent. Wij adviseren je om geen gebruik te maken van de infrarood cabine. Bij twijfel altijd een arts raadplegen!

Dat is verschillend per sauna. Onze heetste sauna, de Finse sauna, wordt 90 graden.

Bij Betuwsch Badhuys is badkleding toegestaan, maar niet verplicht. Grote shorts zijn niet toegestaan voor mannen, een strakke short wel. In de rustruimte en de tuin draagt men een badjas.

Ieder saunabezoek begin je met douchen. Neem een voetenbad om lekker op te warmen. Ben je lekker op temperatuur, ga dan de sauna in. Na het verblijf in de sauna, koel je af door eerst (koud) douchen en dan neem je een dompelbad om af te koelen. De rustruimte is het eindpunt van je rondje. Vergeet hierbij niet om water te drinken. Daarna begin je weer van vooraf aan. Tijdens uw bezoek kunnen we u hierin begeleiden.

Om een saunabad te nemen heb je tijd nodig. Minimaal twee uur. Betuwsch Badhuys biedt je overigens vele mogelijkheden om gerust 5 uur door te brengen. Daarnaast heb je een badlaken nodig om op te zitten of te liggen, een handdoek om je af te drogen en een badjas en slippers.

In principe kun je iedere dag naar de sauna gaan. Eens per twee weken is een goede balans. Dan bouwt je lichaam weerstand op en profiteer je van alle uitwerkingen.

Kinderen zijn bij Betuwsch Badhuys welkom tijdens een privé sauna bezoek. Een handig hulpmiddel tijdens het saunabezoek: de leeftijd van het kind staat gelijk aan het aantal minuten dat zij in een van de sauna’s mogen verblijven.

Het is bij Betuwsch Badhuys niet mogelijk om met creditcard te betalen.

Betuwsch Badhuys is acceptant van Your Gift, Gift For You, de Nationale Saunacadeaubon, HEMA lekker weg, Restaurant Cadeau en Diner Cadeau en natuurlijk cadeaubonnen die door ons zelf zijn uitgegeven.